Vill du feriearbeta under sommaren 2014?

Idag kan du börja söka feriearbete till sommaren 2014. Älmhults kommun erbjuder platser inom ett flertal olika arbetsområden. Är du född mellan 1996 och 1999 är du välkommen med din ansökan.

Idag kan du börja ansöka till sommarens feriearbete. För att kunna söka ett feriearbete i kommunen måste du vara skriven i Älmhults kommun. Du ska vara född 1999, 1998, 1997 eller efter den 1 juni 1996. Är du född före 1 juni (alltså fyllt 18 år) bedömer vi att du har större möjlighet att få ett vanligt sommarjobb.

Vad är feriearbete?

Som feriearbetare får du möjlighet att gå bredvid någon personal och pröva ett yrke under en begränsad tid. Det är ett sätt att få en inblick i hur det är att arbeta inom olika verksamhetsområden. Du ersätter ingen annan personal och det krävs inte att du själv ska klara av arbetsuppgifterna utan du får handledning till de uppgifter du ska utföra. Som feriearbetare arbetar du maximalt 5 timmar om dagen i maximalt 3 veckor. Det kan dock förekomma att en del feriearbetstillfällen varar endast en eller två veckor.  Det är viktigt att du kontrollerar att du verkligen kan arbeta de veckor du uppger i ansökan. Ändringar efter att ansökan lämnats in kan inte godtas. Då tas en ny sökande ut.

Vilka arbetsområden finns?

Du kan bland annat söka feriearbete inom förskole- eller fritidshem. Inom äldreomsorgen kan du få arbeta med aktivering av äldre. Vi erbjuder även platser inom vaktmästeri/trädgårdsarbete, lokalvård/städ och diverse köksarbete. Är du intresserad av turistverksamhet, behöver vi hjälp både på Linnés Råshult och i turistbyrån i kommunhuset. Du kan även arbeta inom föreningsverksamhet/idrott, ridskola och i badhuset.

Även i år har du som uppfyller ovanstående krav och läser på Vård- och omsorgscollege eller på Barn- och fritidsprogrammet på Haganässkolan i Älmhult förtur till ett feriearbete inom samma yrkesområde. Då antalet arbeten om kommunen erbjuder är färre än antalet sökande prioriterar vi även de ungdomar som tidigare inte haft feriearbete. Fördelningen av feriearbeten sker genom lottning.

Är du nyfiken på hur det är att feriearbeta inom kommunen kan du läsa om förra årets feriearbetare här.

Obs - sista ansökningsdag var den 9 mars.

Nyhet
Publicerad: