Valsedlar - information till de politiska partierna

Valkansliet informerar om hantering av valsedlar i samband med förtidsröstning och på valdagen 2014.

Namnvalsedlar - förtidsröstning

Valkansliet erbjuder de politiska partierna möjlighet att i kommunhusets reception lämna in namnvalsedlar (valsedlar med partinamn och förtryckta kandidatnamn) i förväg. Inlämnade valsedlar distribueras så att de finns i alla kommunens röstningslokaler senast när lokalen öppnar nästa gång. Röstmottagarna fyller på namnvalsedlar så länge lagret räcker, men de ansvarar inte för att informera partierna när de tar slut.

För att namnvalsedlar garanterat ska finnas utlagda när förtidsröstningen inleds 27 augusti måste de lämnas in i kommunhusets reception senasttisdag 26 augusti kl. 16.30.

Partierna har även möjlighet att lämna in namnvalsedlar i röstningslokalerna när de är öppna, men valsedlarna kommer då inte att distribueras till de andra lokalerna.

Namnvalsedlar - valdagen 14 september

På valdagen ansvarar partierna helt och hållet själva för att lämna namnvalsedlar i vallokalerna. Det är dock röstmottagarna som lägger ut valsedlarna och ansvarar för ordningen i valsedelsställen. Tänk på att det bara är kommunens valsedelsställ som är tillåtna.

Partivalsedlar

Kommunen lägger ut och ansvarar för påfyllning av blanka valsedlar och partivalsedlar (valsedlar med partinamn, men utan förtryckta kandidatnamn), i alla vallokaler och lokaler för förtidsröstning, för följande partier:

Arbetarepartiet-Socialdemokraterna
Centerpartiet
Folkpartiet liberalerna
Kristdemokraterna
Miljöpartiet de gröna
Moderata Samlingspartiet
Sverigedemokraterna
Vänsterpartiet

Allmän information om valet i Älmhults kommun finns på www.almhult.se/val2014.

Nyhet
Publicerad: