Två nya chefer i Älmhults kommun:
Patrik Eurenius blir ny ekonomichef och Anders Nyberg tillträder som ny chef för tekniska förvaltningen

Två chefsbefattningar är nu tillsatta på Älmhults kommun: Patrik Eurenius blir ny ekonomichef från 1 januari 2017 och Anders Nyberg blir teknisk chef från den 20 mars 2017. Patrik Eurenius har varit tf. ekonomichef sedan Katarina Andersson slutade tidigare under 2016. Anders Nyberg kommer närmast från Värnamo kommun.

Patrik Eurenius har varit anställd sedan i augusti som koncerncontroller men övergår nu till att bli ekonomichef. Innan Patrik började arbeta i Älmhults kommun arbetade han som ekonomichef i Vaggeryds kommun och innan dess även som ekonomichef i Åmåls kommun.

Anders Nyberg är i dag verksam som förvaltningschef för räddningstjänsten i Värnamo kommun och ansvarar även för kommunens krisberedskap.

– Patrik blir utmärkt i funktionen som ekonomichef med ansvar för uppföljning och fördjupade analyser utifrån ett förvaltnings- och bolagsövergripande perspektiv. Anders kommer att bli en bra ledare för vår tekniska förvaltning där arbetet framöver handlar mycket om expansion och utveckling i kommunen. Jag är mycket nöjd med dessa två rekryteringar. Det är två viktiga poster som nu är tillsatta och det känns väldigt bra, säger kommunchef Roland Eiman.

Nyhet
Publicerad: