Peg Parnevik och Tornerspel kommer till Älmhult och årets Familjefestival!

Biljetterna är släppta och vi kan nu meddela att även Peg Parnevik kommer till Familjefestivalen den 27 augusti. För att även bredda utbudet på årets Familjefestival blir det även ett Tornerspel med riddarföreningen EquesFortem.

Per Faeltenborg, festivalprojektledare:
- En bonus i elfte timmen innan biljettsläpp. Egentligen var det inte tänkt att vi skulle boka fler toppnamn till Familjefestivalen, men Peg ville ju så gärna spela här. Faktum var att hon till och med la ut det av misstag på Instagram för några veckor sedan. Till slut fick jag ett erbjudande, jag inte kunde säga nej till. Hon är ju ändå den som petade ned Frans från Topplistans förstaplats.

Per kommenterar Tornerspelet:
- Att utveckla och bredda Familjefestivalen med nya intryck och happenings är alltid min målsättning. Detta inslag som är ett utmärkt exempel på detta. Det kommer bli mäktigt med riddare till häst på Haganäsplanen.

På www.familjefestivalen kan du läsa mer om festivalen och köpa biljetter.länk till annan webbplats


Lite fakta om artisterna:

Peg Parnevik

Det är få som har missat Peg Parnevik det senaste året – hon flög in som en frisk fläkt i våra TV-rutor i det hyllade och Kristallenbelönade Parneviksförra året. I programmet har vi fått en inblick i den energiska, öppna och kärleksfulla familjen Parnevik, med en salig blandning av gäster i deras hem i Florida.

Nu är det dags för Peg att stiga fram som artist. Debutsingeln Ain’t No Saint släpptes tidigare i vår och sedan låten har den fullkomligt tagit över topplisteplaceringar – bland annat klev den in på både den svenska och globala Top50 Viral-listan som nr 2 på Spotify.

Peg har skrivit texter, sjungit och dansat sedan barnsben och Ain’tNo Saint har hon skrivit tillsammans med Josefin Glenmark och Erik Lewander. Både Josefin och Peg kommer från etablerade familjer i nöjes-och sportbranschen som har en lång historia tillsammans. Josefins mamma är Ann–Louise Hanson, som har jobbat tillsammans med komikern Bosse Parnevik som är Pegs farfar.

Peg beskriver själv sin musik som en blandning av pop, country och R&B:
- Jag ville göra musik som är en bra blandning av girlpower, lite R&B och pop. Ain’t No Saint är låten som man lyssnar på när man vill känna sig lite extra stark, låten man skriker till i bilen med rutorna nere och volymen upp...”cause I’mnot gonnalosemy head this time".

Tornerspel med EquesFortem

Eques Fortem är en riddarföreningsom utför medeltida tornerspel. Det blir fartfyllda och komiska shower inför publik. Hästar, riddare och annat patrask är klädda i tidsenliga kläder där hästarna bärschabrak och riddarna är stridsklädda i ringbrynja och tunnhjälm. Eldinslag och kamp man mot maningår också. Eques Fortem kämpade och vann SM-guld i lag under Rikstorneringen i Hässleholm 2015. Efter showen får alla hälsa på riddare, klappa hästar och känna på vapen med mera.

Nyhet
Publicerad: