Ny rankning från Svenskt Näringsliv

Tisdagen den 3 maj presenterade Svenskt Näringsliv sin årliga rankning av företagsklimatet i Sveriges kommuner. Älmhults kommun hamnar på plats 84 vilket är en tillbakagång med 21 placeringar från förra året.
I undersökningen får Älmhult bättre betyg främst när det gäller kommunens service till företagen och allmänhetens attityder till företagande. Det är framför allt på frågorna om skolans attityder till företagande och tillgången till arbetskraft med rätt kompetens som Älmhult tappar, men även på det samlade omdömet om företagsklimatet.

– De svarande företagarnas samlade omdöme om vårt företagsklimat har visat en svagt fallande kurva de senaste fyra åren, och eftersom det väger tungt och utgör en tredjedel av rankningen så påverkar det så klart vår placering, säger kommunstyrelsens ordförande Elizabeth Peltola.

– Vårt företagsklimat är viktigt och undersökningen ger oss en tydlig signal om vilka områden vi behöver utveckla. Vi har precis startat arbetet med att tillsammans med företagen ta fram en näringslivs-policy som ska styra vårt arbete för att skapa ett ännu bättre företagsklimat, fortsätter Elizabeth Peltola.

Mätningen genomfördes under hösten 2010 och ungefär 100 Älmhultsföretagare har svarat på enkäten.

Svenskt Näringslivs webbplatslänk till annan webbplats finns mer information om undersökningen.

Kontaktpersoner

               
Kommunstyrelsens ordförande Elizabeth Peltola, telefon 0476-553 83
Näringslivsutvecklare Björn Collin, telefon 0476-550 45
Nyhet
Publicerad:

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.