Minoritetsstyre med S, V och Mp tar över i Älmhults kommun

Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet meddelar att de tillsammans vill leda Älmhults kommun under nästa mandatperiod. Det beskedet gav partirepresentanterna Ingemar Almkvist (S), Ann-Louise Ljung (V) och Jan Fagerberg (Mp) på en presskonferens idag.

Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet har tillsammans 19 mandat av sammanlagt 41, vilket innebär att de bildar ett minoritetsstyre.
– Trots ett minoritetsstyre så är vi tillsammans det starkaste blocket och vi är redo att samarbeta för att leda Älmhults kommun. Vi kommer sträva efter breda lösningar för att få till stånd ett stabilt styre, säger Ingemar Almkvist (S). 

Ingemar Almkvist föreslås inta kommunalrådsposten

De tre partierna föreslår Ingemar Almkvist som Älmhults kommuns nya kommunalråd.
– Det skulle kännas bra och spännande att få inta rollen som kommunalråd. Jag har varit aktiv inom politiken i många år. Jag ser mig själv som en samförståndspolitiker och det tror jag är viktigt för att kunna samarbeta över partigränserna, menar Ingemar Almkvist (S).

Nya kommunfullmäktige sammanträder för första gången den 3 november. Den politiska organisationen med kommunstyrelse och nämnder kommer att sitta kvar fram till årsskiftet.

Nyhet
Publicerad: