Lådbilsbygge på Haganässkolan

Under torsdagseftermiddagen befann sig elever från Montessori- och Klöxhultsskolan på Haganässkolan för att provåka lådbilarna som byggts till invigningen av Haganäsleden den 10 november 2015.

Bild på lådbilsbygge

Eleverna som går andra och tredje året på byggprogrammet har med hjälp av de yngre barnens idéer byggt åtta lådbilar. Bilarna ska sedan delta i lådbilsrallyt som anordnas i samband med invigningen. Mats, som är lärare på byggprogrammet tycker detta är ett roligt samarbete mellan de äldre och yngre eleverna. - Några av dessa barn kan mycket väl vara framtida elever här på byggprogrammet. Då är det roligt att kunna visa vad vi sysslar med.  

Ett möte mellan äldre och yngre

Älmhults kommuns kulturstrateg, Helen Carlsson, beskriver idén med lådbilsrally
-Från att ha börjat som en kul idé har lådbilsrallyt vuxit till något stort och riktigt spännande! Det handlar ju om så mycket mer än bara rallyt, som är stort nog i sig. Det handlar om att göra något kreativt tillsammans, möten mellan äldre och yngre.

Benjamin och Hildning som går i årskurs 2 på Montessoriskolan är överens.
– Det är jätteroligt att köra bilarna, de är häftiga!

Haganäsnatta

Medarrangör till rallyt är Älmhults motorklubb, vilket gläder Helen.
– Utan deras insatser hade vi inte kunnat ge eleverna och publiken den upplevelse de nu kommer att få. Nu kommer eleverna att få den rätta rallykänslan, med startljus, målflaggor och depå.

Varje unik lådbil kommer förses med förare och serviceteam som består av elever och en vuxen. Allt för att skapa en äkta rallykänsla. En del av bilarna kommer också sponsras av aktörer på Handelsplats Älmhult. Rallyt är ett samarrangemang mellan deltagande skolor, kommunens utvecklingsenhet, Älmhults Motorklubb samt Handelsplats Älmhult. 

Nyhet
Publicerad: