Earth hour

Lördagen 25 mars är det dags igen för den globala manifestationen Earth Hour. Älmhults kommun släcker ner kl. 20.30–21.30. Var med du också och visa att du värnar om jordens resurser. Skicka in klimatsmarta idéer eller vad ni gör för att uppmärksamma klimatet till oss!

 WWF Earth Hour är världens största klimatmanifestation. Genom att släcka ljuset en timme skickar privatpersoner, företag och organisationer en signal till världens beslutsfattare om att agera i klimatfrågan.

Bakom Earth Hour står Världsnaturfonden WWF. Manifestationen startades 2007 av WWF i Australien och har växt till att engagera hundratals miljoner människor världen över.

Varför är det ett plustecken efter 60 i årets WWF Earth Hour-logga?
Plustecknet symboliserar "efter timmen", alltså de beteendeförändringar mot nya gröna och klimatsmarta vanor som vi försöker inspirera till. WWF Earth Hour är mer än själva släcktimmen. www.wwf.se/earthhourlänk till annan webbplats

Earth hour

Vad gör Älmhults kommun?

Älmhults kommun deltar i Earth Hour 2017. Den 25 mars kl. 20.30-21.30 släcker vi fasadbelysningen på kommunhuset och belysning runt torget. Vi uppmanar alla Älmhultsbor att släcka ljuset för klimatet. Earth Hour är ett sätt att visa andra att just du bryr dig - inte bara under just den timmen.

Älmhults kommun arbetar med att minska klimatpåverkan bland annat genom byggnation av Sveriges största passivhusskola, en solcellsanläggning på Haganässkolan och planering för laddstolpar till elbilar. Den 24-29 april är det Hållbarhetsvecka i Älmhult med fokus på hållbar konsumtion. Ett tillfälle att visa upp lokalt miljöarbete och en möjlighet att ge inspiration och kunskap för en hållbar livsstil. Vi tar gärna emot hållbara idéer och tankar hur vi ska bli mer hållbara inom miljöområdet. Skicka in dina idéer till vår miljöstrateg Cecilia Axelsson, cecilia.axelsson@almhult.se

Hur deltar jag som privatperson?

Du som privatperson kan också anmäla att du deltar i Earth Hour, det gör du på www.wwf.se/earthhourlänk till annan webbplats. Allt du behöver göra är att släcka lamporna under timmen som manifestationen varar: lördagen den 25 mars, kl. 20.30-21.30.

Klimatsmart middag, musikkväll i mörkret eller en stund för spökhistorier? Berätta gärna för oss vad ni gör för att uppmärksamma klimatet eller om era klimatsmarta idéer. Skicka bild och text till cecilia.axelsson@almhult.se, så lägger vi upp de bästa initiativen och idéerna på kommunens sociala medier!

Sitter du på idéer kring hur kommunen ska blir mer hållbar och klimatsmart? Skicka in idéer till Cecilia Axelsson, cecilia.axelsson@almhult.se.

Hur deltar jag som förskola eller skola?

WWF bjuder in förskolor och skolor att delta i Earth Hour. Använd gärna studiematerial som handlar om manifestationen. Läs mer och anmäl erlänk till annan webbplats.

Anmäl dig, släck ljuset och visa att du bryr dig om jordens klimat. Tillsammans kan vi göra skillnad!

Nyhet
Publicerad: