Vill du arbeta som röstmottagare vid förtidsröstningen inför valet 2014?

Obs! Ansökningstiden har gått ut!

Är du över 18 år och intresserad av att bidra till att upprätthålla demokrati, fria val och att de allmänna valen genomförs korrekt? Valnämnden söker nu dig som vill arbeta som röstmottagare vid förtidsröstningen inför Europaparlamentsvalet samt riksdagsvalet 2014.

Under 2014 kommer det i Sverige att genomföras två allmänna val. Val till Europaparlamentet äger rum söndagen den 25 maj och val till riksdag, kommun och landsting söndagen den 14 september. Under perioderna 7-25 maj och 27 augusti-14 september genomförs i Älmhults kommun förtidsröstning i 15 lokaler på olika platser i kommunen. Älmhults kommuns valnämnd söker därmed fyra personer som vill arbeta under förtidsröstningen under dessa val.

Din uppgift som röstmottagare

Som röstmottagare är din uppgift bland annat att ta emot röster och notera väljaren på väljarförteckningen samt hålla god ordning i röstningslokalen. Du ska även se till att det finns valsedlar och valkuvert utlagda, svara på frågor om valet och röstningsförfarandet samt räkna antalet mottagna röster vid stängning och överlämna rösterna till valkansliet.

Arbetet kräver ett hjälpsamt och vänligt sätt och ställer höga krav på noggrannhet. Som röstmottagare vid förtidsröstningen arbetar du i princip heltid under röstningsperioderna. Din huvudsakliga arbetsplats blir någon av de centrala röstningslokalerna, i Älmhults kommunhus eller Älmhults bibliotek. Som ersättning får du en skattepliktig timlön. Du genomgår även en obligatorisk utbildning inför röstningsperioderna.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som:

  • är över 18 år,
  • har god samhällsorientering,
  • är ansvarsfull och ser uppdraget som en viktig del av den demokratiska processen,
  • är en noggrann person som tycker om ordning och reda,
  • hanterar svenska och engelska väl, såväl i tal som i skrift,
  • kan bemöta väljare på ett korrekt och trevligt sätt,
  • är stresstålig då arbetsbelastningen periodvis kan vara hög.

Arbetet som röstmottagare under förtidsröstningen utförs enligt ett schema under dag- och kvällstid, fram till cirka 19.30. Arbetstiderna beror på röstningslokal. Du som ansöker måste ha möjlighet att arbeta under hela förtidsröstningsperioden i maj eller augusti till september. Vid rekrytering prioriterar vi dig som kan tjänstgöra vid båda valen.

Sista ansökningsdag var den 7 mars.


Frågor kring tjänsten

Henrik Dahlström
Valnämndens sekreterare
Telefon: 0476-55 021
E-post: henrik.dahlstrom@almhult.se

Nyhet
Publicerad: