Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Till minne av Ingvar Kamprad

Vita rosor.

Ingvar Kamprad, Älmhults kommuns hedersmedborgare, somnade stilla in i sitt hem den 27 januari 2018

 – Våra tankar går till Ingvars familj och vänner, som har förlorat en nära och kär anhörig och vän men också till alla medarbetare på IKEA i Älmhult och i övriga världen som har förlorat en god ledare och förebild, säger kommunalrådet Eva Ballovarre.

Ingvar har betytt oerhört mycket för Älmhults kommuns positiva utveckling. Det var en av anledningarna till att Älmhults kommun den 14 juni 2014 utsåg Ingvar Kamprad till kommunens förste hedersmedborgare.

Ingvar Kamprad föddes i Älmhult den 30 mars 1926 och blev 91 år gammal.

Film om när Ingvar fick utmärkelsen som Älmhults kommuns hedersmedborgare 2014

Den 14 juni 2014 blev Ingvar Kamprad utsedd till Älmhults kommuns förste hedersmedborgare. Ceremonin hölls, helt enligt Ingvars egen önskan, på äldreboendet Nicklagården i Älmhult. Där återsåg han en och annan barndomsvän som firade tillsammans med honom denna fina och soliga junidag för snart fyra år sedan.

Ingvar lovade då att bjuda alla som bor på kommunens äldreboenden på en årlig fest så att alla skulle få träffas och ha trevligt tillsammans. Det har blivit några mycket uppskattade fester sedan dess, där även Ingvar har dykt upp ibland som en överraskning.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen