Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Thomas Sekelius gästar Älmhult Pride 2018 – en manifestation för öppenhet, mångfald och allas lika värde.

Torsdagen den 31 maj är det dags för Älmhult Pride. Årets pride blir en färgsprakande fest med både parad, färgkastarfest, framträdanden, försnack och ”efterhäng”. I år gästas festivalen av Thomas Sekelius, en av Sveriges största youtubers.

Det är fjärde året i rad som Älmhult nu laddar för en ny pridefest. I år framträder bland andra Thomas Sekelius. Med sina över 300 000 prenumeranter är han en av Sveriges mest kända skönhets-youtubers.

– Det blir en blandning av olika artister. Jag tycker att det representerar Älmhult bra. I Älmhult möts dagligen människor från olika kulturer och med olika bakgrund. Alla får vara den man är och älska vem man vill, säger Signe Persson, medarbetare på Fenix och en av arrangörerna för Älmhult Pride 2018.

Elever på kulturskolan, bakom årets Älmhult Pridelåt

I år är det premiär för Älmhults första pridelåt. Elever från Kulturskolan ligger bakom låten: ”Pride in the name of love”.

– Det är fantastiskt kul att våra elever är med och bidrar under pride. Pride är en gemensam fest. Alla tillsammans spelar roll och ingen lämnas utanför, säger Jenny Winquist, rektor på Kulturskolan.

Försnack, dans och ”efterhäng”

Inför årets pride kan alla som vill förbereda sig inför paraden. Det kommer bland annat att arrangeras försnack för föräldrar, ungdomar och andra vuxna. För de som är intresserade finns det chans att förbättra sina danskunskaper inför paraden. Efter paraden blir det eftersnack och efterhäng på olika platser i Älmhult. Läs mer om programmet här.

Fakta om Thomas Sekelius

Thomas Peter Sekelius, född 1997, är en svensk youtuber och artist. Med sina över 300 000 prenumeranter är han en av Sveriges mest kända skönhets-youtubers.2016 kom Thomas tvåa i Guldtuben i kategorin "årets style", och på QX Gaygalan 2017 vann han kategorin "Årets HBTQ-Youtuber".

Den 10 februari 2017 släppte Thomas sin första singel "Awakening", och handlar om när han kom ut som homosexuell.

"När jag inte hade kommit ut än, och inte var mig själv och inte vågade vara mig själv så var jag 'asleep'. Och när jag kom ut och nu är mig själv så är jag 'awake'", förklarade Thomas i ett Youtubeklipp.

Arrangörer är Fenix fritidsgård, Kulturskolan, ABF, Handelsplats Älmhult, Studieförbundet Vuxenskolan, Älmhults handelsplats/IKEA och Älmhults kommun.

Kontaktpersoner i arbetsgruppen:
Jenny Winquist, Kulturskolan, Älmhults kommun, tfn 0476–55 174
Signe Persson, Fenix, Älmhults kommun, tfn 070-276 06 51

Nyhet
Publicerad:
Till toppen