Teaterfestival i dagarna tre

Den 25-27 april är det Teaterfestival på Folkets Hus i Älmhult. Det blir en helg fullspäckad med revyer och föreställningar som arrangeras av Kulturskolan.

Sn@bel@, Spotlights och Wallmans Kalsonger – så heter Kulturskolans teatergrupper som tillsammans med den fristående teatergruppen Feelingz till helgen framför årets Teaterfestival. Festivalen går helt i teaterns tecken och är ett populärt och återkommande evenemang.
– I år är det åttonde gången vi har en Teaterfestival. Det är roligt för det brukar bli en stor tillställning, berättar Ingela Widén som är teaterpedagog på Kulturskolan och producent för Teaterfestivalen.

Tidiga förberedelser

Förberedelserna inför Teaterfestivalen började tidigt. Ingela Widén letade material till festivalens uppsättningar redan i början på läsåret och i oktober förra året påbörjade eleverna repetitionerna. Nu ska eleverna som är i åldrarna 9-20 år äntligen få spela upp på den stora scenen.
– Det blir roligt för eleverna att få visa vad de har jobbat med under läsåret, säger Ingela Widén.

Ingela Widén ser fram emot helgen och hoppas att det kommer mycket folk till festivalen:
– Jag hoppas att det även vågar sig ut lite folk från allmänheten. Revytraditionen är ganska stark i Älmhult och här har vi kanske framtidens stjärnor.

Biljetter till Teaterfestivalen finns att köpa på Folkets Hus 30 minuter före varje föreställning. Det går även att köpa en Festivalbiljett som gör det möjligt att se alla föreställningar hela helgen.

Nyhet
Publicerad: