Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Tack till alla som fortsätter hålla ut - vi ser att det hjälper

Just nu ser vi en nedåtgående trend av smittade med covid-19 inom Socialförvaltningen. Det är tack vare att både medarbetare och alla ni andra, som på ett eller annat vis har kontakt med våra brukare, har tagit ansvar och varit noga med att följa rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten.

Vi har fortfarande en samhällspridning av coronaviruset och kan inte slappna av. Om vi tittar nationellt verkar det som att smittan blossar upp lokalt i kluster på olika platser i Sverige. Att fortsätta ha uthållighet i vårt förändrade beteende är viktigt om vi ska hålla smittspridningen på en låg nivå.

I snart tre veckor har vi klarat hålla smittan i styr så att inga nya personer, bland de som har någon form av vård- och omsorgsstöd, blivit drabbade av covid-19. Läget kommer att vara skört under en mycket lång tid framöver. Nu gäller det att fortsätta hålla i de rekommendationer som finns, för när alla tar ansvar och följer dem så kan vi tillsammans bromsa smittan.

Covid-avdelningen på Nicklagården är pausad. Skulle vi få ett nytt utbrott kan avdelningen snabbt öppnas med disponibla vårdplatser, då vi idag har logistiken på plats och ett helt annat kunskapsläge.

Fortsätt hålla avstånd, fortsätt tvätta händerna, fortsätt hålla kontakten och stanna hemma om du är det minsta lilla sjuk. Tillsammans bromsar vi smittspridningen.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen