Släck ljusen med oss under Earth Hour 2016 den 19 mars

Lördagen 19 mars är det dags igen för den globala manifestationen Earth Hour. Älmhults kommun släcker ner klockan 20.30 – 21.30. Var med du också och visa att du värnar om jordens resurser. Skicka in klimatsmarta idéer eller vad ni gör för att uppmärksamma klimatet till oss!

Bakom Earth Hour står Världsnaturfonden WWF. WWF Earth Hour är världens största klimatmanifestation. Genom att släcka ljuset en timme skickar privatpersoner, företag och organisationer en signal till världens beslutsfattare om att agera i klimatfrågan. Manifestationen startades 2007 av WWF i Australien och har växt till att engagera hundratals miljoner människor världen över.

Varför är det ett plustecken efter 60 i årets WWF Earth Hour-logga?

Plustecknet symboliserar "efter timmen", alltså de beteendeförändringar mot nya gröna och klimatsmarta vanor som vi försöker inspirera till. WWF Earth Hour är mer än själva släcktimmen. Läs mer här.länk till annan webbplats

Vad gör Älmhults kommun?

Älmhults kommun deltar i Earth Hour 2016. Den 19 mars kl. 20.30-21.30 släcker vi ner kommunhuset, viss del av utebelysningen av Björkparken samt torget. Vi uppmanar alla Älmhultsbor att släcka ljuset för klimatet. Earth Hour är ett sätt att visa andra att just du bryr dig - inte bara under just den timmen.

Under 2016 kommer Älmhults kommun ta fram en strategi för hur vi ska bli en hållbar kommun. Vi tar gärna emot hållbara idéer och tankar hur vi ska bli mer hållbara inom miljöområdet. Skicka in dina idéer till vår miljöstrateg Cecilia Axelsson.

Hur deltar jag som privatperson?

Du som privatperson kan också anmäla att du deltar i Earth Hour härlänk till annan webbplats. Allt du behöver göra är att släcka lamporna, kl. 20.30-21.30 lördagen den 19 mars. 

Klimatsmart middag, musikkväll i mörkret eller en stund för spökhistorier? Berätta gärna för oss vad ni gör för att uppmärksamma klimatet eller om era klimatsmarta idéer. Skicka bild och text till cecilia.axelsson@almhult.se, så lägger vi upp några idéer på vår hemsida.

Sitter du på idéer kring hur kommunen ska blir mer hållbar och klimatsmart? Skicka in idéer till Cecilia Axelsson.


Anmäl dig, släck ljuset och visa att du bryr dig om jordens klimat. Tillsammans kan vi göra skillnad!

Nyhet
Publicerad: