Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Problem med sinad brunn?

Om vattnet i din grävda brunn inte räcker till beror det i regel på att grundvattennivån i området har sjunkit för mycket. Det kan också bero på att tillrinningen till brunnen minskat, till exempel genom att botten slammat igen. I så fall kan det hjälpa att rensa botten och lägga in ny sand och grus. Om den grävda brunnen ofta sinar, kanske enda alternativet är att borra en brunn. Hitta din närmaste borrare. Länk till annan webbplats.

Älmhults kommun (inklusive räddningstjänsten) har inte möjlighet att köra ut vatten. Däremot går det bra att hämta dricksvatten gratis på VA-avdelningens vattentankstation Pdf, 338.6 kB. (Pdf, 338.6 kB) på Drivågatan i Älmhult (söder om Blåljushuset).

På vattenkiosken används nödvattenkranen genom att hålla inne knappen tills vattnet kommer. Vid behov av större mängder vatten från vattenkiosken kontakta expeditionen på renhållningsavdelningen måndag till fredag kl 07.00-16.00, på tfn 0476-551 46, 0476-553 13 eller 0476-550 82.

Avgiften för större mängder vatten är 55 kronor/m³ och det minsta beloppet som debiteras är 375 kronor. Avgifterna är inklusive moms. Det finns möjlighet att, mot en depositionsavgift på 500 kronor, hämta ut en egen nyckel till vattenkiosken. Depositionsavgiften faktureras i efterhand.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen