Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Nytt om årets festival i Älmhult - Familjefestival blir stadsfestival i dagarna två

I år kommer Älmhults årliga festival att hållas i Älmhults centrum. Planen är också att flytta festivalen från tredje helgen i augusti till första helgen i juni. Festivalen blir en del av Världens Hem-veckan, som de senaste två åren hållits i månadsskiftet maj/juni.

Just nu pågår planeringen för årets festival som får nya förutsättningar och möjligheter.

Två festivaldagar i centrum

– Familjefestivalen har varit mycket uppskattad under de senaste fem åren. En av dagarna har hållits i centrum och den andra ute på Haganäsområdet. Nu när Norra Esplanaden är klar och vi satsar på att utveckla vårt centrum känns det också helt rätt att lägga hela festivalen inne i centrum. Vi ska behålla så mycket som möjligt av det som varit bra med Familjefestivalen och samtidigt anpassa och dra nytta av de fördelarna som finns i centrum, berättar Helen Carlsson, Älmhults kommuns kulturstrateg.

Fritt inträde för alla

Festivalen blir öppen för alla och det kommer inte att bli någon entréavgift. De senaste åren har kommunen fått viss kritik för att inträdet har kostat pengar men nu kommer det att bli gratis för alla att delta även på lördagen.

Tillsammans

– Utan biljettintäkter blir budgeten lite snävare så det gäller att vara kreativ för att få till ett bra och attraktivt program. Kommunen går in och satsar och IKEA har lovat att stötta festivalen ekonomiskt även i år. Vi hoppas att även andra företag i Älmhult ställer upp och bidrar ekonomiskt, säger Helen Carlsson.

Aktiviteter för alla åldrar

För festivalen finns en styrgrupp med representanter från Älmhults kommun, Växande Älmhult och Handelsplats Älmhult. Just nu arbetar gruppen med att spika ett delvis nytt koncept och att få till ett riktigt bra program som får många att vilja vara med den 1 och 2 juni då festivalen kommer att hållas. Sökande efter bra artister pågår också men där är ingenting klart ännu.

– Det ska bli ett bra program där det finns något för alla åldrar. Vi kommer dock att lägga särskilt vikt vid att det finns bra aktiviteter och uppträden för barn och ungdomar, menar Helen Carlsson.

 

Nyhet
Publicerad:
Till toppen