Ny tjänst förenklar att skicka förslag

I dag lanseras en ny e-tjänst som ska göra det enklare för medborgare att lämna in förslag och synpunkter till kommunen. Det blir också tydligare hur de lämnade förslagen hanteras och vad resultatet av dem blir.

Via en e-tjänst på vår hemsida har du nu bättre möjligheter att lämna synpunkter på kommunens verksamheter eller förslag på hur vi kan bli bättre. Tjänsten vänder sig till dig som är engagerad i kommunens utveckling, vare sig du bor här eller inte.

Du når den via: www.almhult.se/forslaglänk till annan webbplats

Kommer att publiceras på hemsidan

Förslagen som kommer in kommer också att publiceras på den sidan tillsammans med information om hur de hanteras och även sedan vad resultatet av förslaget blev. 

- På det här sättet hoppas vi förenkla på många olika sätt, förklarar Helen Bengtsson, kommunfullmäktiges ordförande. Dels blir vi öppnare med vilka förslag vi har fått och hur de hanteras, och dels så hoppas vi att fler frågor ska hamna rätt direkt vilket leder till snabbare handläggning.

Tydligare hantering

En del större frågeställningar kommer att behöva hanteras politiskt medan andra av enklare karaktär kommer att kunna lösas direkt i verksamheten.

- Vi välkomnar alla synpunkter och förslag. Det är viktigt att vi ska kunna ta emot dem på många olika sätt, och via den här e-tjänsten tror jag vi kommer att få ett smidigt och tydligt sätt att hantera många av dem på, avslutar Helen Bengtsson.

Nyhet
Publicerad: