Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Ny karttjänst hjälper dig att enkelt ta fram information

Går du i byggtankar, undrar var det finns ledig mark eller bara är nyfiken på hur Älmhult ser ut i detalj?

Nu kan du enkelt klicka in i vår karttjänst och ta fram kartunderlag helt på egen hand. I kartan kan du hitta gällande detaljplaner, lediga tomter, mark för industri med mera.

– Jag är glad över att vi nu kan erbjuda den nya karttjänsten. Nu kan alla, på ett enkelt och snabbt sätt, få en tydlig bild över både detaljplaner och lediga tomter. Det underlättar för såväl invånare, företagare och för dem som vill etablera sig i Älmhults kommun, säger kommunchef Susann Pettersson.

– Älmhult växer och vi arbetar ständigt med att ta fram nya detaljplaner. På kartan ser du tydligt vilka områden som omfattas av en detaljplan och du kan klicka dig vidare och läsa vad som gäller. Här ser du också vilka lediga kommunala bostadstomter och industrifastigheter som finns. Genom att välja filter i karttjänsten får du fram olika typer av information, förklarar Paul Robertsson, utvecklingschef.

Vad är en detaljplan?
En detaljplan bestämmer hur marken inom ett visst område får användas och vilka byggnader eller anläggningar som får finnas där.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen