Ny färg och form på kommunens externwebb

Nu har vi fått nytt utseende på vår externa webbplats www.almhult.selänk till annan webbplats. Vår nya webb får ett modernare snitt och är dessutom bättre anpassad till mobiler och läsplattor.

- Det är hög tid för en uppfräschning. Den nuvarande webbplatsen lanserades för fyra år sedan, och det har hänt en hel del inom webbområdet sedan dess. Den stora förändringen är att allt fler besöker vår webbplats med mobiltelefon i stället för med dator, berättar Ulf Mohager, webbstrateg.

Om man följer besöksstatistiken kan man se att andelen som använder mobiltelefon ökar stadigt. Jämför man februari 2014 med 2017 så har andelen som använder mobil ökat från 17 till 47 procent.

- Vår gamla webb var bra anpassad till mobilanvändande med dåtidens mått. Utvecklingen har gått framåt, exempelvis när det gäller navigering, och där har vi nu fått en ännu bättre lösning, förklarar Ulf.

Evenemangskalender på startsidan

I de besökarenkäter som görs årligen på kommunens webbplats framkommer tydligt att våra användare vill se en mer modern webbplats. En annan ny funktion som varit efterfrågad är att evenemangskalendern ska ligga mer framträdande och synlig redan på startsidan.

- Ja, betygen på färg och form har sjunkit vid senaste undersökningen. Det är också en återkommande synpunkt bland de som skrivit något i fritextfälten. Vi har tagit det här steget för att stärka vår webbplats höga trovärdighet. Dessutom gör vi allt som händer och är på gång i Älmhult tydligt redan på startsidan, avslutar Ulf Mohager.

Nyhet
Publicerad: