Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Ny broschyr ger tips och inspiration: Upplev Älmhults natur på cykel eller till fots!

Lagom inför kommande turistsäsong finns nu en alldeles rykande färsk broschyr med kartor och information om intressanta vandringar och cykelturer i kommunen. Den finns i tre språkliga versioner: svenska, engelska och tyska.

­I broschyren finns åtta cykelturer och nio vandringsrundor presenterade med tillhörande karta och en informationstext om vad som finns att se och upptäcka på just den här turen. Det finns också ett uppslag om Allemansrätten, som är viktig för alla som ger sig ut i naturen.

– Syftet är att ge både våra egna kommuninvånare och turister och besökare tips, inspiration och bra information om vandrings- och cykelturer. Det finns många naturupplevelser som hägrar runt knuten och vi vill gärna sprida kunskap om dem, säger Johan Söderlund, destinationsutvecklare på Älmhults kommun.

Mer naturupplevelser och friluftsliv

Johan vill gärna att broschyren ska uppmuntra kommunens invånare till ett rikare friluftsliv. Samtidigt vet han att många turister, inte minst danskar och tyskar, är här just för att uppleva naturen. Under de senaste åren har efterfrågan ökat, både från svenska och utländska turister, på information om olika vandringar och cykelturer.

– Våra utländska besökare är ofta här med fokus på naturupplevelser och de vill gärna uppleva via cykelsadeln eller till fots. Även vi svenskar blir allt mer cykelintresserade och det gäller både barnfamiljer som äldre par, menar Johan.

Både broschyr och webb

Johan har arbetat under vintersäsongen med att få materialet klart till kommande turistsäsong och nu finns det, både i tryckt form och på webben (visitalmhult.se). Han tar gärna emot synpunkter från personer som gett sig ut på föreslagna turer.

– Det är alltid bra att få återkoppling – då vet vi vad som fungerar och om det finns sådant som kan göras bättre till nästa gång, avslutar Johan.

För den som är nyfiken finns broschyren, som är producerad av kommunens kommunikationsenhet, att hämta på Turistinformationen i kommunhuset eller på någon av kommunens Infopoints (IKEA Museum, IKEA Hotell, Sjöstugans camping och Sibylla).

Cykel- och vandrarbroschyr Pdf, 3.9 MB. (Pdf, 3.9 MB)

Nyhet
Publicerad:
Till toppen