Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Ny arbetsmarknadsenhet ska hjälpa fler invånare till arbete

Under tisdagen beslutade kommunstyrelsen att inrätta en arbetsmarknadsenhet för att hjälpa fler invånare till arbete. Den nya enheten ska arbeta för att hjälpa invånare till självförsörjning genom samordning med bland annat utbildnings- och socialförvaltningen, arbetsförmedlingen och näringslivet.

Varje invånare med försörjningsstöd ska ha en individuell KiR-plan, och ska och ges förutsättningar att nå arbete eller studier genom riktade aktiviteter. Aktiviteterna ska utgå från arbetsgivares behov av arbetskraft och vara anpassade till individens behov av stöd mot och i arbete. KiR-planen bygger på projektet KiR, Kompetensförsörjning i realtid, som pågick 2016–2019 i Älmhults kommun.

Den nya enheten kommer vara en del av individ-och familjeomsorg på socialförvaltningen.

-Vi vill stärka personer som står långt från arbetsmarknaden att utifrån sina egna förutsättningar komma in på arbetsmarknaden eller gå vidare till studier. Vi samarbetar med ex näringslivet, de olika förvaltningarna i kommunen och arbetsförmedlingen och det ska bli mycket spännande att leda detta arbete, berättar Sara Vaarning Vetter, processledare Älmhults kommun.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen