Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Nu börjar förberedelserna av bussområdet och en ny grön oas vid Linnéskolan

Skiss över hur träde och vägen kommer att dras vid Linnéskolan.

Detta är en skissbild över hur det kan komma att se ut.

I förra veckan togs träden, vid infarten till Linnéskolans idrottshall, ned. Många tycker det är tråkigt, vilket vi förstår. Anledningen till att träden tagits ner är att det är en del i arbetet med att bygga ut Linnéskolan.

När skolan byggs ut, och fler elever kommer att gå där, behöver också området runt om anpassas. Bland annat ska vi göra en smidigare och säkrare väg för busstrafiken och för av- och påstigning. En del av vägen och ytorna kommer att ligga över området där träden stod.

Vi har också fått frågan om varför vi tog ner alla träd. Anledningen är att det finns en risk med att spara enstaka stora träd, då de lättare blåser ned vid en storm. Nu förbereds marken för arbetet den nya vägsträckningen och ytorna kring den. Som ni kan se på bilden kommer det förutom vägen göras en grön oas med sittytor, träd och en pergola.

Kort om skolan

Älmhult växer och vi har stora barnkullar som inom några år ska börja i högstadiet. Det finns också familjer som vill flytta till hit. Utbyggnaden och renoveringen av Linnéskolan beräknas vara klar till skolstarten hösten 2023. När även renoveringen av den äldre delen är klar kommer skolan att kunna ta emot 900 elever. Just nu går det cirka 500 elever på skolan.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen