Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Nu är Digidel Älmhult invigt

Igår var det invigning av Digidel Älmhult med bandklippning på Älmhults Bibliotek. Det var kommunchef Susann Pettersson som hade äran att klippa bandet följt av en invigningsfanfar. Det är på Älmhults Bibliotek som Digidelcentrum kommer att vara och just platsen där flera föreläsningar kommer att hållas. Ta gärna kontakt med biblioteket för mer information om vad som erbjuds.

Bandklippning av kommunchef Susann Pettersson vid invigning av Digidel Älmhult

Digidel är till för alla. Det är både för den som är nybörjare och för den som har viss kunskap och är nyfiken på att lära mer. Det kan till exempel vara att få handledning i att lära känna sin dator eller surfplatta bättre, få stöd i att söka information på internet eller gå en studiecirkel för att ta nästa steg.

- I takt med att Älmhults kommun ställer om och blir mer digital behöver vi erbjuda enkla och användbara tjänster som kommunens invånare kan använda. Vi hoppas kunna erbjuda kunskap, inspiration och stöd. Vi kommer kontinuerligt att erbjuda nya aktiviteter utifrån behoven som finns, berättar Stina Ramberg Fälth digitaliseringsledare Älmhults kommun.

Om Digidel

Digidel finns inte bara i Älmhult utan i ett snart 30-tal olika kommuner i Sverige som är med i Digidelnätverket. Det består av olika aktörer som väljer att samarbeta kring ökad digital delaktighet och kompetens. Det är till exempel bibliotek, studieförbund, ideella föreningar, kommuner och myndigheter.​

​Mer och mer i vårt samhälle och vardagsliv utförs digitalt och det är inte alltid helt enkelt att hänga med i den snabba utvecklingen. Därför samlar vi nu vårt utbud av stöd kring detta i Älmhults kommun under ett paraply som vi kallar Digidel Älmhult. 

Nyhet
Publicerad:
Till toppen