Mycket folk när Återbruket idag slog upp portarna för försäljning

Kön utanför var lång när Återbruket idag slog upp portarna till butiken.
– Det här är över förväntan och det är jätteroligt att så många vill komma hit och handla, säger Ranja Runesson, projektledare för Återbruket.

Sedan den 30 juni har kommunens invånare kunnat lämna in bland annat möbler, husgeråd och leksaker på Äskya återvinningscentral och Drivågatan i Älmhult.
– Det är jätteroligt att äntligen vara igång med försäljningen och det är mycket som fortfarande väntar på att få komma ut i butiken, säger Ranja.

Projektet Samverkan för Återbruk fungerar som sysselsättning för personer som står långt ifrån arbetsmarknaden och ska pågå fram till februari 2016. Flera personer har sedan projektet började haft sysselsättning i projektet, där de arbetat med att fräscha upp, laga och ställa i ordning material.

ÅB Design – egen kollektion

Utöver det material som invånarna själva lämnat in så har de även skapat en egen kollektion – ÅB Design, med kläder och väskor som man kan köpa i butiken.

– Jag är jätteglad över att vi äntligen kan öppna butiken och sälja allt insamlat material och sådant som vi sytt själva, säger Janan Ghasimi.

Öppettider:

Tisdagar och torsdagar,
kl. 13.00–15.00

Onsdagar,
kl. 13.00-18.00

Var: Drivågatan 2, Älmhult

Läs mer om projektet här.


Nyhet
Publicerad: