Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Majoritetsstyre med C, M, KD och L tar över i Älmhults kommun

Centerpartiet, Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna meddelar att de tillsammans kommer att leda Älmhults kommun under nästa mandatperiod. Det beskedet gav partirepresentanter idag.

Centerpartiet, Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna har tillsammans 21 mandat av sammanlagt 41, vilket innebär att de bildar ett majoritetsstyre.

– Vi har haft ett bra samtal mellan partierna och vi har en samsyn i politiska frågor. Nu får vi ett majoritetsstyre och kommer under mandatperioden att utveckla hela Älmhults kommun på ett långsiktigt hållbart sätt. Vi kommer att arbeta proaktivt för att få externa aktörer att satsa i kommunen och även att involvera vårt civilsamhälle, säger Elizabeth Peltola (C).

Elizabeth Peltola föreslås bli Älmhults nya ordförande i kommunstyrelsen

De fyra partierna föreslår Elizabeth Peltola som Älmhults kommuns nya kommunalråd.
– Jag känner mig oerhört stolt och hedrad. Det är ett viktigt och intressant uppdrag och jag ser fram emot att träda in i den positionen, säger Elizabeth Peltola (C). 

Sonja Emilsson (M) föreslås bli första vice ordförande kommunstyrelsen. Bo Mazetti-Nissen (M) föreslås bli kommunfullmäktiges ordförande.

Nya kommunfullmäktige sammanträder för första gången den 29 oktober. Den nya kommunstyrelsen håller sitt första möte den 6 november medan nämnderna kommer att sitta kvar fram till årsskiftet.​

Bo Bergsjö (L), Bo Mazetti-Nissen (M), Gun-Britt cedergren KD) och Elizabeth Peltola (C)

Bo Bergsjö (L), Bo Mazetti-Nissen (M), Gun-Britt cedergren KD) och Elizabeth Peltola (C)

Nyhet
Publicerad:
Till toppen