Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Linnéskolan ställer om till distansutbildning

På onsdagen tog rektorerna Andreas Burander och Torbjörn Öberg beslut om att Linnéskolan på grund av ökad smittspridning ställer om till distansutbildning från och med torsdagen 17 december och terminen ut. Denna insats gör vi för att säkerställa säkerheten för vår personal och våra elever.

Under december har Linnéskolan haft en ökad smittspridning. För att bromsa smittspridningen har flera åtgärder införts, bland annat hemklassrum där eleverna under hela dagen har samma klassrum. Trots åtgärder ser vi inte att smittspridningen bromsar.

- Vi har haft ökad smittspridning på Linnéskolan och har varit i kontakt med smittskydd Kronoberg. För att bromsa smittspridningen har vi därför i samråd med smittskyddsläkaren beslutat att gå över till distansutbildning under de sista dagarna av terminen, säger Torbjörn Öberg, rektor Linnéskolan.

Eleverna kommer närvara digitalt via Teams och en lärare kommer vara närvarande under lektionen för att ge stöd till eleverna. De elever som av olika anledningar har svårt att arbeta hemifrån kommer att erbjudas undervisning på plats.

Elever på grundsärskolan påverkas inte av beslutet och fortsätter ordinarie undervisning.

Praktisk information har skickats ut till vårdnadshavare under onsdagen.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen