Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan
Barn cyklar

Låt barnen styra – bli en cykelvänlig skola!

Just nu peppar vi skolorna i Älmhults kommun att gå med i projektet Cykelvänlig skola för ökad cykling bland barn. Där kan skolor anmäla sig och påbörja resan mot att bli ännu mer cykelvänliga och vi hoppas att flera av våra skolor tar chansen till det.

Syftet med projektet är att inspirera, peppa och leda skolor i arbetet mot att skapa säkra, trygga och hållbara resvanor för skolbarn.

Bättre vanor

Det handlar om att skapa förutsättningar för bättre res- och rörelsevanor men också om att öka trafiksäkerheten vid skolor samt att öka kunskapen om resandets påverkan på miljö och hälsa. Projekt som det här ingår i Älmhults kommuns mål att vara fossiloberoende till 2030, liksom till målet att öka andelen som cyklar, går eller åker kollektivt.

-Att gå eller cykla till skolan har så oerhört många positiva effekter för barnen. Inte minst eftersom barn, men även vuxna, i dag rör på sig för lite och behöver öka andelen fysisk aktivitet i vardagen. Om fler cyklar blir dessutom trafiksituationen vid skolorna säkrare genom att färre tar bilen, säger Cecilia Axelsson, miljöstrateg.

Ett av kriterierna för att bli en cykelvänlig skola är att uppmuntra till cykling. Ett sätt är att delta i Trafikkalenderns tävling Cykla & gå.

Läs mer här:
Cykelvänlig skola Älmhults kommun

Nyhet
Publicerad:
Till toppen