Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Landshövding på besök i det gröna

Under tisdagen 1 juni hade vi i Älmhults kommun besök av vår landshövding Maria Arnholm, länsantikvarie Heidi Vassi samt Carin Lamme Lindh som är chef för samhällsutvecklingsavdelningen på Länsstyrelsen i Kronoberg.

I år uppmärksammar vi Friluftslivets år 2021. Vad kunde väl då passa bättre än att bjuda in till besök i Linnés Råshult och bad vid naturstrand i sjön Möckeln.

Carl von Linné guidade i kulturreservatet och det bjöds på närproducerad lunch i trädgårdscaféet. De nya arrendatorerna Frida Söderström och Olof Fritzén berättade om hur marken ska skötas för att besökarna ska få en upplevelse av ett 1700-talslandskap.

Under dagen besöktes även Möckelsnäs Trädgård och Kultur där verksamheten visades. Fritidssamordnare Linda Lörincz berättade om kommunens olika möjligheter till friluftsliv och inte minst tog hon ett dopp i sjön tillsammans med landshövdingen.

Med på besöket var kommunstyrelsens ordförande Elizabeth Peltola (C), 1:e vice ordförande Sonja Emilsson (M), oppositionsråd Eva Ballovare (S) samt kommunchef Susann Pettersson.

Landshövding Maria Arnholm och Carl von Linné
Människor studerar en karta över Älmhults friluftsområden 
Landshövdingen badar i Möckeln
Nyhet
Publicerad:
Till toppen