Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Kulturskolan i Älmhult bjuder på digital adventskalender

Nu bjuder Kulturskolan tillsammans med lokala artister och professionella kulturutövare på en digital adventskalender på kommunens hemsida varje dag från den 1 december fram till julafton.

Artister på scen

- De 24 luckorna är inspelade på Arenan på Älmhults handelsplats och kommer att finnas på Älmhults kommuns hemsida men också på sociala medier som facebook, instagram och youtube. Varje avsnitt har en inledning och ett kulturellt inslag som musik, bild eller teater. Nu vill vi att alla i Älmhult ska få chansen att ta del av kalendern, säger Jennie Winquist, verksamhetsledare på Kulturskolan.

Tillgänglig för alla

Målet har hela tiden varit att göra musiken tillgänglig för så många som möjligt. Nu när coronaviruset hindrar publiken från att komma har vi tillsammans hittat ett bra alternativ.

Kulturskolan har satt ihop innehållet med hjälp av Helen Carlsson, kulturstrateg, som anlitat professionella utövare för projektet:

- Vi har en fantastisk kulturskola i Älmhult, med oerhört duktiga och engagerade pedagoger och otroligt duktiga elever. Jag är övertygad om att detta är väldigt stimulerande för eleverna, en morot för att vilja fortsätta utbilda sig inom sitt område. För Älmhults kommun är detta också ett ypperligt tillfälle att lyfta fram frilansande musiker och det fria professionella kulturlivet i stort, likaväl som visa på bredden och den höga kvaliteten i vårt lokala kulturliv.

- Vi ser Kulturskolan som en naturlig samarbetspartner inför framtiden och tillsammans har vi skapat en ny mötesplats för digitala evenemang, säger Johan Wirell koordinator på Arenan på Älmhults handelsplats.

Bakom projektet står:

Kulturskolan, Älmhults kommun, i samarbete med Ingka Centres.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen