Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Krisberedskapsveckan 2019, 6-12 maj

Vad skulle du göra om din vardag vändes upp och ner? Svaret på frågan är kanske inte helt enkelt. Krisberedskapsveckan är en årlig informationskampanj som därför har till syfte att öka människors beredskap inför samhällskriser.

Sverige är ett tryggt land och vi är många som är mer eller mindre oförberedda på en större kris. Men det kan vara bra att vara förberedd på att klara vardagen om samhället plötsligt inte fungerar som vi är vana vid. Vet du vad du ska göra om vatten, el eller till exempel mobilnätet slås ut i flera timmar eller kanske dagar?

Beredskap hemma

Vi behöver alla ställa oss frågor som:

  • Hur hanterar jag och mina nära grundläggande behov som mat, vatten och värme vid en eventuell kris?
  • Hur kommunicerar jag med anhöriga och tar till mig viktig information om service och tjänster som vi är vana vid när tekniken plötsligt inte fungerar?

Här kan du läsa mer om hur du kan förbereda dig vid en samhällskris.

Titta på krislåda

Vad är bra att ha din krislåda? Välkommen att kika på exempel på en krislåda utanför Ica Nära i Liatorp tisdag 7/5 kl. 10.00-14.00 och utanför Handelsboden i Häradsbäck fredagen den 10/5 kl. 10.00-14.00.

Litteraturtips på biblioteket

På Älmhults bibliotek kan du ta del av litteratur med böcker på temat krisberedskap.

Följ Älmhults kommun på Facebook

Under Krisberedskapsveckan kommer vi att publicera information och tips på Älmhults kommuns Facebook. Du hittar kommunens Facebook här. Länk till annan webbplats.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen