Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Kommunstyrelsen ger bidrag för utveckling av Boklidens idrottsplats i Liatorp

Under dagens sammanträde beslutade kommunstyrelsen att tilldela Liatorp IF och Eneryda IF 1,5 miljoner kronor för att utveckla idrottsplatsen.

Entré Liatorps idrottsplats Bokliden

Liatorp IF och Eneryda IF har ansökt om ekonomiskt stöd för att genomföra ett projekt på Boklidens idrottsplats i Liatorp som ska utveckla för att främja sport och träning, förbättra folkhälsa i norra kommundelarna. Kostnaden för hela projektet är beräknat till 7 miljoner kronor. Föreningarna har sökt och beviljats stöd från Allmänna arvsfonden och Smålandsidrotten och för att kunna ta del av stödet krävs medfinansiering från Älmhults kommun.

I utvecklingen av Boklidens idrottsplats ingår en ny konstgräsplan på den befintliga grusplanen, uppförande av padelbana och på den befintliga tennisbanan byggs en aktivitetsbana, samt att det i anslutning till elljusspåret byggs ett utegym.

– Det är roligt att Liatorp IF och Eneryda IF har dragit igång ett projekt av den här storleken. Det är viktigt för både folkhälsa och för att vi ska ha en levande landsbygd, säger Elizabeth Peltola, kommunstyrelsens ordförande (C).

Föreningarna tilldelas 1,5 miljoner kronor i bidrag fördelat över två år.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen