Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Kommunen undersöker möjligheter för skyltar längs väg 23

Enligt Trafikverkets regler är reklamskyltarna längs väg 23 i Älmhults kommun olagliga då de saknar tillstånd och kan utgöra en säkerhetsrisk.

Älmhults kommun har tillsynsansvar och är ansvariga för att Trafikverkets regler följs. Därför har miljö- och byggnämnden under måndagen 25 februari beslutat att vite ska utgå om skyltarna inte tas ner. Vitet uppgår till 15 000 kronor per månad och skylt.

- Frågan har varit aktuell under en lång tid och det känns tråkigt att vi behöver gå den här vägen men vi kan inte gå emot de lagar och regler som finns, säger Elizabeth Peltola, kommunalråd.

Letar efter en lösning

Kommunen har själva tillstånd för skyltar längs väg 23. Något som skulle kunna användas för att visa upp näringslivet i Älmhult.

- Det är inte rimligt att företagen längs väg 23 inte ska ha möjlighet att synas, vi måste försöka hitta en lösning, säger Elizabeth Peltola. Just nu undersöker vi möjligheten att använda våra egna skylttillstånd men vi behöver även sätta oss ned med Trafikverket och diskutera vilka andra möjligheter som finns och hur de gör i andra regioner

Kontaktpersoner

Elizabeth Peltola, kommunalråd
Telefon: 0476-553 83

Pontus Haglund, ordförande Miljö- och byggnämnden
Telefon: 010-1019361

Magnus Källström, kommunikationschef
Telefon: 0476-553 28

Nyhet
Publicerad:
Till toppen