Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Kommunen bjuder in till Digidel Älmhult

Nu startar Digidel Älmhult som ett led i arbetet med att främja digital delaktighet och kompetens. Digidel är till för alla som söker kunskap, inspiration och stöd i den digitala världen.

Mer och mer i vårt samhälle och vardagsliv utförs digitalt och det är inte alltid helt enkelt att hänga med i den snabba utvecklingen. Därför samlar vi nu vårt utbud av stöd kring detta i Älmhults kommun under ett paraply som vi kallar Digidel Älmhult. 

Till för alla

Digidel är till för alla. Det är både för den som är nybörjare och för den som har viss kunskap och är nyfiken på att lära mer. Det kan till exempel vara att få handledning i att lära känna sin dator eller surfplatta bättre, få stöd i att söka information på internet eller gå en studiecirkel för att ta nästa steg.

- I takt med att Älmhults kommun ställer om och blir mer digitala har vi ett ansvar att säkerställa att kommunens invånare kan använda våra tjänster. Vi hoppas att vi kan inspirera till kunskap, inspiration och stöd. Vi kommer kontinuerligt att erbjuda nya aktiviteter utifrån behoven som finns, berättar Stina Ramberg Fälth digitaliseringsledare Älmhults kommun.

Öppet hus på biblioteket

Vi inviger Digidel Älmhult med öppet hus på biblioteket den 26 februari kl. 14.00-18.30.

Då kommer vi att visa mer av vad vi erbjuder och det finns möjlighet att prova på bland annat virtual reality. Vi bjuder också på fika och det finns möjlighet att vinna fina priser i vår tävling.

Vill du veta mer? Kontakta Älmhults bibliotek på telefon 0476-552 20 eller via bibliotek@almhult.se.

Om Digidel

Digidel finns inte bara i Älmhult utan i ett snart 30-tal olika kommuner i Sverige som är med i Digidelnätverket. Det består av olika aktörer som väljer att samarbeta kring ökad digital delaktighet och kompetens. Det är till exempel bibliotek, studieförbund, ideella föreningar, kommuner och myndigheter.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen