Klöxhultsskolans kök ska renoveras och byggas till

Klöxhultsskolans kök är i stort behov av upprustning. Därför har tekniska förvaltningen beslutat om tillbyggnad och renovering av köket. Därmed blir det ett effektivt och modernt kök med bra arbetsmiljö, vilket behövs för att kunna erbjuda bra kvalitet på måltiderna för skolans elever och personal.

På Klöxhultskolan serveras i dag cirka 600 portioner varje dag och antalet elever ökar ständigt. Köket är närmare 40 år gammal och arbetsmiljön har brister.

Modernt kök välkomnas

– Vi är glada för att få ett modernt och ändamålsenligt kök på skolan så att vi kan erbjuda mat som är lagad på plats, säger Elisabeth Lindén som är rektor på skolan.

För att kunna förbereda och göra renoveringen kommer skolans kök att under en period med start i december att vara ett mottagningskök. Det innebär att maten lagas någon annanstans och levereras till skolan.

Bättre arbetsmiljö

– Jag är tacksam över att vi har fått ett beslut i den här frågan. Köket som finns i dag är inte anpassat för tillagning av mat till så många elever som äter på skolan i dag. Ombyggnationen är nödvändig om vår personal ska kunna laga mat med god kvalitet till så många och samtidigt ha en bra arbetsmiljö, säger Eva Pettersson, som är kostchef i kommunen.

Exakt hur länge köket kommer att vara ett mottagningskök och när det nya tillagningsköket är oklart men en tidplan kommer snart att presenteras.

Den befintliga matsalen kommer att kunna användas som vanligt under ombyggnationen.

Nyhet
Publicerad: