Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

”Julsoffan” - direktsänd uppesittarkväll med lokal prägel och mysig Hemma-känsla!

Tisdag den 22 december bjuder Älmhults kommun på en livesänd skräddarsydd uppesittarkväll med såväl lokala gäster som nationell stjärnglans. Syftet är att erbjuda alla kommuninvånare en positiv kulturupplevelse med mysig Hemma-känsla.

Bild på Jessica Persson och på artisten Dotter! Text: Julsoffan - Älmhults uppesittarkväll tisdagen 22 december klockan 19.00.

Den 22 december, med start klockan 19.00, bjuder Älmhults kommun in alla för en lokal livesänd uppesittarkväll, direkt från arenan på Älmhults handelsplats. På plats i Älmhults egen Julsoffa finns Jessica Persson som leder programmet med hjälp av Lars Magnusson.

Dotter – en av flera gäster

Under kvällen kommer lokala gäster att ta plats i Julsoffan, fysiskt eller via digital länk, och det kommer att bjudas på både rimstuga, julgodis, skönsång och presentation av vinnare i tävlingen om ”Gissa antalet skumtomtar!”

Kent Visti, konstnär och präst, är en av kvällens gäster. En annan gäst är Johanna Maria Jansson, känd under artistnamnet Dotter, svensk låtskrivare och sångerska, som också kommer att avsluta kvällen med en konsert. I årets Melodifestival deltog Dotter med Bulletproof, som slutade på andra plats i finalen, med endast en poäng bakom vinnarna.

Program för alla

Livesändningen kommer att vara öppen för alla att följa.

- Vi vill nå ut till så många som möjligt med våra arrangemang och tillsammans med arenan har vi möjlighet att göra en lokal livesändning med hög kvalité. Det är första gången vi testar det här digitala konceptet och det är jättespännande att se hur det kommer att bli. Vi vill att både gamla och unga ska kunna njuta av kvällen, säger Helen Carlsson, kulturstrateg.

För att engagera hela kommunen kommer programmet att ”röra sig” i olika byar och kommunen uppmanar också invånarna till att skicka in bilder på sina ”juleljusdekorationer”:

- Vi vet att många byar och hem runtom i kommunen lyser alldeles särskilt vackert vid den här tiden på året. Det kan handla om marschaller, eldkorgar och de mest fantastiska juleljusdekorationer. Vår förhoppning är att många vill dela med sig av dessa vackra eller roliga ljusdekorationer så att vi kan visa upp dem i rutan under kvällen. På det sättet kan alla få se hur vackert Älmhults kommun lyser, fortsätter Helen Carlsson.

Jessica Persson, programledare och producent är upprymd inför uppdraget:

- I dessa tider vill jag att alla ska få känna en känsla av att vara ”hemma”, att få sällskap om än på avstånd. Vi vill ge en härlig start på julfirandet med allt som hör till av värme och glädje, säger Jessica Persson, programledare och producent till Julsoffan.

Lokalt och genuint med Hemma-känsla

I syfte att lyfta fram kommunens fantastiska formgivare och konsthantverkare hoppas kommunen kunna inreda ”Julsoffan” med lokala design- och hantverksprodukter. Lokalt och genuint är nyckelorden för kvällen! Tanken är att alla Älmhultsbor ska känna att detta verkligen är deras Uppesittarkväll som de kan njuta av hemma i soffan.

Fakta om Dotter

Dotter, eller Johanna Maria Johansson, som hon egentligen heter, är 32 år och kommer från Arvika i Värmland. Johanna kom med i Melodifestivalen redan 2018, där hon var favorittippad med låten ”Cry”. Hon har också tävlat två gånger som låtskrivare: 2017 med Mariettes ”A million years” och 2019 med Lina Hedlunds ”Victorious”.

Arrangörer

Julsoffan – Älmhults uppesittarkväll arrangeras av Älmhults kommun i samarbete med arenan på Älmhults handelsplats. Handelsplats Älmhults står för vinster.

Kontaktpersoner:
Helen Carlsson, kulturstrateg Älmhults kommun. Telefon: 073-382 47 71
Jessica Persson. Telefon: 070-680 51 29
Lars Magnusson. Telefon: 070-663 38 88

Nyhet
Publicerad:
Till toppen