Johan Söderlund blir ny destinationsutvecklare i Älmhult

Den 15 maj är kommunens nya destinationsutvecklare, Johan Söderlund, på plats. Tjänsten ersätter kommunens tidigare tjänst som turistinformatör. I uppdraget som destinationsutvecklare ingår att ge och utveckla servicen till de som är besökare eller vill besöka kommunen, att arbeta med besöksnäringsfrågor i stort och att marknadsföra Älmhults kommun som en destination. En annan viktig uppgift är att skapa förutsättningar för befintliga besöksnäringsföretag att växa och nya att etablera sig.

– Det ska bli spännande att få vara med och bidra till Älmhults kommuns utveckling när det gäller besöksnäringen. Med internationella reseanledningar som IKEA Museum och det stora flödet av affärsresenärer finns goda möjligheter för besöksnäringen i hela kommunen att utvecklas. I kommunen finns också Smålands största hotell, vilket också ger bra förutsättningar. Arvet efter Linné, som bidrar till en stark kulturhistoria i bygden, är också något värdefullt att bygga vidare på, säger Johan Söderlund.

I dag är Johan verksam som turismsamordnare i Tingsryds kommun. Där har han varit ansvarig för turistbyrån och arbetat med besöksnäringsfrågor sedan 2015. Johan har också varit med i arbetet med Åsnens nationalpark och den 27 mil långa cykelleden Sydostleden. Tidigare har han arbetat inom hotellbranschen, både på Öland och i Norge och han har en kandidatexamen från Turismprogrammet på Linnéuniversitetet.

Nyhet
Publicerad: