Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Information om sommarsimskolan 2021

Älmhults kommun har efter genomgång av läget tvingats fatta beslut om att ställa in sommarens simskola. Anledningen är konsekvenser av det pågående coronaviruset, covid-19.

– Sommarsimskolan är en omtyckt aktivitet i Älmhult men vi råder inte över det som händer i vår omgivning just nu. Vi kan inte bedriva sommarsimskolan på ett smittskyddssäkert sätt enligt pandemilagen, säger Linda Lörincz, badchef Älmhults kommun.

Simning i skolan under dagtid sker enligt skollagen medan sommarsimskolan bedrivs utifrån pandemilagen, där endast 1 person får vistas på 10 kvadrat, vilket inte kan genomföras smittskyddssäkert.

Simundervisning i skolan

Personalen i simhallen jobbar nu med att öka simkunnigheten för kommunens elever. Det finns en prioriteringsordning för att eleverna ska kunna uppnå de mål som finns inom idrottsundervisningen och de elever som inte har nått sina mål kommer att erbjudas extra simlektioner.

– Just nu prioriteras simträning för våra elever i skolan. De elever som går i årskurs 2 har normalt 12 simtillfällen under 6 veckor. Stängning av simhallen har gjort att dessa elever hunnit börja årkurs 4 men simhallspersonalen har en bra plan och ett samarbete med skolan för hur man ska arbeta i kapp med dessa elever.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen