Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Hundlekpark snart klar

Det hela började som ett medborgarförslag och det har tagit lite tid men nu dröjer det inte länge till innan den lummiga hundlekparken i Haganäsparken är klar. Där kan din hund springa fritt över gräset, hoppa över stock och sten och nosa runt på spännande platser.

Ingela Thulander, parkförvaltare, sitter på ett nedfallet träd i hundlekparken.

- Innan vi satte igång tittade vi på hur hundrastgårdar/hundlekparker i andra städer ser ut och fungerar. Medarbetare som har hund har varit engagerade och vi blev inspirerade av bland annat rastgårdar i Eskilstuna och Malmö, säger Ingela Thulander, parkförvaltare och fortsätter att berätta:

– Vi har valt att definiera den som hundlekpark istället för rastgård, eftersom syftet är leka och busa. Hunden ska vara rastad innan den släpps in för att hålla rent inne i inhägnaden. Det kommer att finnas hundlatrin i anslutning om olyckan ändå skulle vara framme.

Hundlekpark med grindar staket och lummig grönska.

– Hundlekparken byggs med högt staket och dubbla grindar så att det blir en säker sluss när du och hunden ska in eller ut. Just nu läggs den sista handen på bygget, grindarna till slussen ska upp och hundlatrinen ska monteras. Och så ska den besiktigas. Vi beräknar att vara klara inom två veckor. Mer information om vad som gäller kommer i samband med att hundlekparken är klar.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen