Henrik Johansson

Henrik Johansson

Henrik, stadsarkitekt, visar upp sin vardag på Instagram

Henrik Johansson arbetar som stadsarktiekt på Älmhults kommun och under vecka 24 kommer han att visa upp sin vardag. Följ Älmhults kommun på Instagram och ta del av hans arbete!

"Hej, på er! Den här veckan ska ni få följa med mig, Henrik Johansson, i mitt jobb som stadsarkitekt. De flesta har säkert hört titeln ”stadsarkitekt”, men vad gör egentligen en sådan i en kommun som inte har stadsrättigheter?

Förr var det ofta så att stadsarkitekten ritade kommunala byggnader för att sedan bevilja bygglov på sina egen byggnader. Ett exempel, som nästan låter för bra för att vara sant, är att stadsarkitekten i Alvesta på 1960-talet ritade kommunhuset och en egen lägenhet åt sig själv längst upp. Så fungerar det inte längre. Jag ska visa varför det är riktigt kul och varierat att jobba med stadsplanering i Älmhult"


Älmhults kommun har 1 400 medarbetare och över tvåhundra olika yrkesroller, som gör skillnad för våra invånare varje dag! Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Följ @almhultskommun på Instagram.länk till annan webbplats


Nyhet
Publicerad: