Haganässkolan uttagen till Europeiska Ungdomsparlamentets session i Sverige

Haganässkolan har blivit uttagen till Europeiska Ungdomsparlamentets session i Sverige som genomförs i Stockholm den 3-5 februari.
Haganässkolan är en av sex skolor från södra Sverige som kvalificerat sig efter en regional session som hölls denna helgen i Lund. Ungdomsparlamentet är som en sammankomst av Europaparlamentet fast med gymnasieungdomar. Allt sker på engelska.

De elever som så framgångsrikt representerar Haganässkolan är Hanna Hultén Rautianen, Anna Åberg, Majda Beljulji, Tony Ottosson och Martin Göök-Johansson.

- Det är mycket glädjande att vi kan hävda oss i detta sammanhanget säger samhällsläraren Bengt Lennartsson som är den på Hagnässkolan som är ansvarig för skolans engagemang i European Youth Parliament.

- Det är främst olika nischskolor och de i storstäderna som satsar på EU i undervisningen, men min ambition är att elever på Haganässkolan skall ha samma möjligheter och kunskaper som de som går i dessa skolor. De skolor från södra Sverige som kvalificerade sig i helgens regionala ungdomsparlament kommer två från Malmö, två från Lund, en friskola som heter Europaskolan i Strängnäs och så Haganässkolan.

- Ambitionen är att få ett aktivt europaintresse hos våra ungdomar säger Bengt Lennartsson som själv har ett aktivt EU-intresse och var EU-informatör vid folkomröstningen om svenskt EU-medlemskap 1994.

Organisationen Europeiska Ungdomsparlamentet (EUP) arbetar för att få in europafrågor i gymnasieundervisningen och för att öka intresset för kulturellt utbyte mellan EU:s olika länder. EUP vill genom skolungdomar tillföra en europeisk dimension inom undervisningen. Organisationen är dock helt fristående från EU.

Bengt Lennartsson, bengt.lennartsson@almhult.se  
tfn 0476-553 37

Nyhet
Publicerad: