Guidad rundtur visade nyinflyttade några av kommunens guldkorn

Tisdagen den 27 september 2016 avgick en buss med nyinflyttade Älmhultsbor som skulle iväg på en guidad rundtur i kommunen. Det blev alltifrån ett besök i Linnés Råshult till ut på guppiga vägar vid Vakö myrs naturreservat.

Bussturen för nyinflyttade började i Älmhults tätort där de nyinflyttade fick se var bland annat IKEA-museum och Blåsljushuset ligger. Därefter blev det en tur ut på vackra landsbygden och förbi Vakö myr till Virestad där det bjöds på soppa och hembakat bröd.

Efter en måltid i Virestad bar det vidare till Liatorp, Diö, Linnés Råshult och Stenbrohults kyrka. Bussturen avslutades i Älmhults tätort där de nyinflyttade fick se var bland annat motionsspåren och skolorna finns.

– Det är nu andra året som kommunen anordnar guidad rundtur för nyinflyttade. Det finns ett stort intresse hos de nyinflyttade att se vad man kan göra i kommunen med alla fantastiska naturupplevelser och samtidigt få information om sådant som kan vara bra att veta som Älmhultsbo. Som exempelvis var skolorna, vårdcentralerna och Blåljushuset ligger, säger Maria Grahn, ansvarig för kommunens inflyttarservice.

Nyhet
Publicerad: