Guidad rundtur visade nyinflyttade några av kommunens guldkorn

Tisdagen den 17 maj 2016 avgick en full buss med nyinflyttade som skulle iväg på en guidad rundtur i kommunen. Det blev alltifrån ett besök i Linnés Råshult till ut på guppiga vägar i Taxås.

Bussturen för nyinflyttade började i Älmhults tätort där de nyinflyttade fick se var bland annat motionsspåren och skolorna finns. Därefter blev det en tur på vackra Getaryggarna till Råshult där det bjöds på soppa och hembakat bröd.

En blandning av naturupplevelser och samhällsnyttig information

Efter en måltid i Råshult blev det vidare till Stenbrohults kyrka och ut längst sjön Möckeln för att uppleva de fantastiska naturupplevelser som finns där. Bussen gick sedan vidare genom Diö, Liatorp, Björkö och förbi Gustavsfors.

- Detta var kommunens andra anordnade rundtur för nyinflyttade. Intresset bland de nyinflyttade var stort för att se vad man kan göra i kommunen med alla fantastiska naturupplevelser och samtidigt få information om sådant som kan vara bra att veta som Älmhultsbo, som exempelvis var skolorna och Blåljushuset ligger, säger Maria Grahn, kommunens inflyttarservice.

Nyhet
Publicerad: