Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Förslag till fördjupad översiktsplan för Älmhults tätort är nu på samråd – vi vill ha dina synpunkter

Älmhults kommun har tagit fram förslag till en fördjupad översiktsplan, som beskriver hur Älmhults tätort kan utvecklas. Översiktsplanen tar grund i ett expanderande Älmhult som fortsatt ska vara en plats där människor kan leva ett gott och innehållsrikt liv och vara en plats där företag och människor kan utvecklas, växa och trivas. Utveckling ska ske på ett långsiktigt hållbart sätt, för miljöns, människornas och ekonomins skull.

– När både näringslivet och Älmhults befolkning växer ställer det krav på hur vi planerar för bostäder, vägar, grönområden, plats för näringslivet, för kultur och fritid, både för oss som redan bor här och för de som vill flyttar hit säger Elizabeth Peltola (C), kommunstyrelsens ordförande.

– Vår utmaning är att utveckla och bygga för en attraktiv vardag för alla oss som bor, arbetar, driver företag, besöker eller vill flytta till Älmhult. Och vi behöver invånarnas hjälp. Förslaget till den fördjupade översiktsplanen är ett utkast, som vi i dialog med näringsliv, föreningar och invånare tagit fram. Läs det med ett öppet sinne och var med och säg vad du tycker, uppmanar Paul Robertsson, planeringschef Älmhults kommun.

Tyck till om förslaget

Älmhults kommun har ett samrådsmöte på Älmhults bibliotek den 22 maj kl. 16.00 – 19.00. Tjänstepersoner från kommunen och politiker finns då på plats redo för att ta emot idéer, synpunkter och frågor.

Det går också att lämna synpunkter och idéer skriftligt till ks@almhult.se. De kommer besvaras i en samrådsredogörelse, som skickas ut med nästa utkast av den fördjupade översiktsplanen. Sista dagen att lämna synpunkter på detta första utkast är den 31 augusti.

Här kan du läsa förslaget på den fördjupade översiktsplanen.

Samrådshandling fördjupad översiktsplan pdf. Länk till annan webbplats.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen