Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Flera artister klara till årets Älmhultsfestival

Nu är årets artister klara till Älmhultsfestivalen 2019. Precis som förra året blir det två scener, en på torget och en på Esplanaden, med artister från morgon till sen kväll.

Fredagen - barnen och ungdomarnas kväll

Först ut är Gunhild Carling och Zoltán Csörsz trio. Gemensamt visar de upp sina allra bästa musikaliska sidor i en exklusiv turné skräddarsydd för barn från 5 år. – Här slår vi ihop en världsturnerande stjärna från Stockamöllan med en av Sveriges allra mest anlitade och skickliga trumslagare och hans jazztriovänner och vips får vi en helt ny kombination, berättar Per Faeltenborg, projektledare.

Därefter kommer Kadiatou, finalist i Idol 2018. Med egna hitsingeln ”Say Something” och Idol-låtar som Diamonds, You make me feel, ett sista glas mm har hon låtar för en toppenshow.

– Senare på kvällen äntrar svensk Hiphop scenen. Dani M med låten ”Mina Områden” är en av de mest nedladdade låtarna någonsin i genren. Med många andra hits och en fartfylld show bjuder han till allsång. Han har även med sig nya stjärnskottet Nayomi som tippas ”äga” inom kort. Dessutom får vi ett hitspäckat set från Linda Jordan, sveriges hetaste kvinnliga Hiphop-jockey, säger Per.

Kvällen avslutas med Uncover som kör partymusik från 80-talet och framåt. Ett niomannaband som kommer få publiken och bartältet på torget att ånga. Tight modern liveshow när den är som bäst.

Lördagskvällen – en helkväll för vuxna

Smith & Thell, med sitt countryinfluerade popsound, är några av Sveriges hetaste artister just nu och kör en hel konsert med fullt band.

– Med låten ”Forgive me friend” låg de nyligen etta på svensktoppen i hela fem veckor. Som låtskrivare, inte bara åt sig själva, men även åt Molly Sandén och Darin har de en diger låtskatt att framföra på scen. Just nu lanseras de i USA, så det kan vara sista chansen att se dem i sommar innan de slår internationellt, berättar Per.

Andreas Johnson med en lång karriär i både pop och melodifestivalsammanhang gästar också Älmhult. Med klassiska hits som ”Glorious” och senaste hiten ”Army of Us” från årets Mello garanteras en kavalkad av låtar som får alla på fötter.

Andreas backas upp av bandet Easykits. Precis som förra året, avslutar de lördagskvällen på torget, med en ren hitkavalkad som få band kan matcha live.

Kontaktpersoner

Per Faeltenborg, projektledare
Telefon: 0709-62 57 36

Helen Carlsson, kulturstrateg
Telefon: 0476-55 219

Nyhet
Publicerad:
Till toppen