Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan
Elizabeth Peltola

Efter snart 19 år som Centerpartiets gruppledare i Älmhults kommun, varav 11 som kommunstyrelsens ordförande, har Elizabeth Peltola beslutat sig för att sluta sitt uppdrag som kommunstyrelsens ordförande

Elizabeth Peltola slutar som kommunstyrelsens ordförande

Efter snart 19 år som Centerpartiets gruppledare i Älmhults kommun, varav 11 som kommunstyrelsens ordförande, har Elizabeth Peltola beslutat sig för att sluta sitt uppdrag som kommunstyrelsens ordförande från den 1 november i år.

–Den är ett beslut som har mognat fram och jag vill också ge min efterträdare god chans att komma in i sitt uppdrag i god tid inför valet, säger Elizabeth.

En kommun i stark utveckling

– Det har varit en fantastisk tid att få vara en del av den otroliga utveckling som Älmhults kommun har gjort under dessa år. Kommunen har växt och utvecklats på ett sätt som få kunde ana i början av 2000-talet. Inom politiken har det (oftast) varit en stor samstämmighet kring utvecklingen men jag är extra glad över att Centerpartiet oförtrutet har kämpat för att hela kommunen ska vara en del av utvecklingen, säger Elizabeth.

– Det har också varit fantastiskt att få träffa alla engagerade människor – företagare, föreningsaktiva, privatpersoner – som delat med sig av synpunkter och förslag för att vi tillsammans ska utveckla kommunen. Likaså vill jag lyfta fram alla medarbetare i kommunen som gjort det möjligt! Vi har kompetenta och engagerade medarbetare som gjort underverk – det har vi sett inte minst under pandemin, berättar hon.

Efterträdare

Nu startar en intern process inom Centerpartiet i Älmhults kommun för att utse en efterträdare som kan ta vid den 1 november. Ny kommunstyrelseordförande kommer att väljas av kommunfullmäktige i oktober.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen