Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Det bästa Älmhult kan erbjuda på årets Älmhultsfestival!
- än finns det chans att vara med!

I år kommer Älmhults årliga festival att hållas i Älmhults centrum, fredagen och lördagen den 1–2 juni. Nu är en mängd artister klara till programmet, även flera artister med lokal anknytning.

Per Faeltenborg, projektledare:

- Älmhult har mycket att erbjuda. Det visar den här paletten av lokala förmågor. Allt från de yngsta direkt från kulturskolan till riktiga veteraner som Storbandet och Hebbez.

Helen Carlsson, kommunens kulturstrateg:

- Det känns väldigt roligt att vår festival nu får en mer lokal prägel. Vi har en fantastisk kulturskola med begåvade elever och många mycket duktiga musiker och band. Detta ska vi självklart ta fasta på. Att sätta ljuset på våra lokala förmågor, inte minst unga sådana, är helt i linje med ambitionen att öka delaktigheten i kulturlivet. Framtidens kulturliv skapas av dagens barn och unga. De begåvade ungdomar vi ser på Älmhultsfestivalen kan mycket väl uppträda på en stor nationell eller internationell scen i framtiden.

Vill du delta i Älmhultsfestivalen?

Det finns dock några gluggar att fylla programmet på scenerna med. Finns det någon som känner sig manad, så ar det bara att höra av sig. Det är välkommet! Har man bara en udda eller kort show så erbjuder Talangjakten en möjlighet att visa upp detta. Än är det inte för sent.

Fredagen

Lokala förmågor som kommer att uppträda under fredag är:

Country konsert med Mari Gustavsson & Mikael Strömqvist

Mari som till vardags är kantor i Stenbrohult har slagit sig ihop med före detta sångaren från Donnez och gjorde nyligen en konsert som drog så mycket folk att man fick byta lokal till Stenbrohults kyrka för att få plats. Nu kommer de till torget till glädje för alla som gillar amerikansk country.

Eldklöver

Ett nytt band med erfarna Älmhultsmusiker. Sångare och låtskrivare är Johan Skoog med ett gediget cv som låtskrivare åt andra artister och även finalplatser själv på svensktoppen. Nu presterar de eget material som luktar Kent och storslagen melankolisk pop.

My Dear Addiction

Älmhults metal & hårdrockskungar med två album, flera Europaturnéer med mera under bältet, gör sin sista spelning på hemmaplan innan de går in i studion igen.

Hebbez

Som en levande jukebox radar dessa gentlemän upp örhängen från förr.

Under fredagen kommer även Wasarock från Tingsryds särskola samt Malin Lund & Pontus Karlsson från Kompaniet Älmhult.

Lördagen

Lokala förmågor som kommer att uppträda under lördagen är:

Elme Storband

Traditionsenligt inleds lördagsmorgonen på en Älmhultsfestival med Älmhults längst levande band och deras örhängen live.

Karin Rudefelt & Doctor Blues

Ett svenskt, anrikt bluesband med ett modernt uttryck. Allt är förankrat i bluesen, i den känslan, men de låter aldrig formen bli en begränsning. De mixar influenser från olika bluesgenrer och tidsåldrar och lånar även friskt blod från andra genrer som rock och funk. Bandet startades av Lennart Olofsson, Älmhult (numera Växjö) på 80-talet och som fortfarande spelar i bandet.

Joyvoice

Premiär för Älmhults senaste och troligtvis största kör under ledning av Christine Zakrisson.

TJAAF

Före detta Pearglace. Älmhults coolaste tjejer som kör rock med både rötter och trendrätta näsor.

Eneryda Sånggrupp

Framför Sven-Ingvars-dängor på finstämigaste vis.

Under lördagen kommer även Älmhults Indiska Dansgrupp uppträda och det blir modeshow tillsammans med Tess Allains dansare från Rhythm in Motion.

För uppdaterat program se www.almhultfestivalen.se.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen