Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Budget 2020, med fokus på utveckling och framtid

Ikväll, 25 nov, beslutade kommunfullmäktige om Älmhults kommuns budget för 2020. Det var alliansen i Älmhults kommuns budget som röstades igenom efter budgetsammanträdet.

Budgeten fokuserar på framtids- och utvecklingssatsning, ekonomi och långsiktighet och ska under kommande år omsättas i praktisk handling av nämnder och kommunstyrelse. Totalt fördelas närmare 60 miljoner kronor ut i satsningar.

- Vi behöver förändra för framtiden. Alla kommuner står inför förändringar och olika utmaningar, så även Älmhults kommun. Genom Alliansens budget stimulerar vi kommunens verksamheter att hitta nya arbetssätt, nyttja ny teknik och att öka personalens möjlighet till delaktighet, säger Elizabeth Peltola (C), kommunstyrelsens ordförande.

Oförändrad kommunalskatt

Budget 2020 är baserad på befolkningsprognosen med fortsatt ökat antal invånare i Älmhults kommun, samt en oförändrad kommunalskatt. Det innebär i skatteintäkter, generella bidrag och utjämning totalt att kommunen kommer ha 1 079 mkr att bedriva kommunal verksamhet för år 2020. Resultatet för 2020 är budgeterat till 4,3 mkr.

Fokus på framtids- och utvecklingssatsningar

För att stimulera framtids- och utvecklingssatsning har kommunen 29,1 mkr att använda. Pengarna kan gå till exempelvis mer personalstyrning, nya arbetsmetoder eller utbildning, samarbete över förvaltningsgränser, digitalisering eller ny teknik.

Läs Alliansen Älmhults budget i sin helhet Pdf, 162.3 kB. (Pdf, 162.3 kB)

Nyhet
Publicerad:
Till toppen