Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Brand på avfallsanläggning

Det är en brand på avfallsanläggningen Äskya i Älmhult. Det är ett avgränsat område som brinner och räddningstjänsten är på plats och har branden under kontroll. Återvinningscentralen har öppet som vanligt för besökare.

Uppdatering, 5 februari, klockan 16.00

Branden på avfallsanläggningen Äskya är nu släckt. Brandhärden ska inspekteras av räddningstjänst och personal på anläggningen onsdag morgon.

Uppdatering, 5 februari, klockan 14.00

Räddningstjänsten är på plats och har branden under kontroll. Området som brinner är cirka 100 kvadratmeter stort, men det finns ingen risk för spridning då den håller sig innanför den brandgata som grävdes förra veckan.

Uppdatering, 5 februari, klockan 11.30

Förra veckans brand har nu blossat upp igen. Idag på förmiddagen larmades räddningstjänsten till Äskya avfallsanläggning och släckning pågår.

Återvinningscentralen har öppet som vanligt för besökare

Uppdatering, 1 februari, klockan 12.00

Branden på avfallsanläggningen Äskya i Älmhult är nu helt släckt och eftersläckningsarbetet är avslutat.

Uppdatering, 31 januari, klockan 16.00

Branden på avfallsanläggningen Äskya är släckt. Under eftermiddagen och kvällen fortsätter eftersläckningsarbetet med att gräva ur delen av deponin som började brinna för att komma ned till brandhärden.

Eftersläckningsarbetet påverkar inte anläggningen eller återvinningscentralen utan det är öppet som vanligt för besökare.

Tidigare information

Det är delar av en gammal deponi som har börjat brinna. Deponin består mest av konstruktionsmaterial och sågspån och branden härleds till värmen som har uppstått i deponin. Räddningstjänsten har varit på plats sedan klockan 07.00 och har branden under kontroll. Det är ett avgränsat område på cirka 30 kvm som brinner.

Äskya öppet under dagen

Återvinningscentralen har öppet som vanligt och branden ska inte påverka besökare och boende i närheten mer än att man kan uppfatta en skarp doft och se rökpelare från anläggningen.

Branden startade igår kväll men släcktes då av räddningstjänsten. Då var det ungefär 1,5 kvm som brann. Under morgonen blossade det upp i samma område igen och spred sig vidare till ett större område.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen