Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Bluffmakare vill göra VA-undersökningar

Invånare i kommunen har uppmärksammat oss på att någon ringer och uppmanar husägare/boende att utföra en VA-undersökning (vatten och avlopp). De uppger att de är från VA-kontoret och är påstridiga att undersökningen måste utföras. Det är inte vi från Älmhults kommun som ringer.

I vissa fall behöver personal från Älmhults kommun komma in i ditt hus, till exempel när det är dags för vattenmätarbyte. Då får du först ett brev med en föreslagen tid och har du inte möjlighet att ta emot oss den tiden så ombeds du att kontakta oss för att boka om tiden. I annat fall utförs bara undersökningar på din VA-anläggning om kommunen misstänker att det kan vara någon brist i din anläggning exempelvis att du har felkopplade eller läckande rör. En VA-undersökning kan även utföras om du själv misstänker något fel på din eller kommunens VA-anläggning.

Kommunens personal kan alltid legitimera sig med tjänstekort och vi kommer i kommunens bilar med tydliga logotyper. Om du blivit ombedd att öppna ditt hem för att kommunen vill undersöka något kan du alltid ringa 0476 550 00 för att få en bekräftelse på att det stämmer.

Kristin Täljsten
VA-chef

Nyhet
Publicerad:
Till toppen