Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Årets tillgänglighetspris gick till Marianna och Anders Agetorp, Stensjöäng

Varje år delar Älmhults kommun ut ett tillgänglighetspris. Den här gången gick priset till Marianna och Anders Agetorp för sitt utflyktsmål Stensjöäng. Priset delades ut i samband med kommunfullmäktige den 26 februari. Stort grattis önskar Älmhults kommun!

Priset delas ut för att uppmuntra insatser som ökar delaktighet och tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

– Vi tycker att tillgänglighet är väldigt viktigt, berättar Marianna Agetorp, årets pristagare.

Årets pris delas ut till Marianna och Anders för deras utflyktsmål Stensjöäng i Älmhults kommun. Under 2016 påbörjade de ett långsiktigt arbete med att tillgängliggöra utflyktsmålet. De samlade in medel för att finansiera arbetet och fick ett fantastiskt gensvar i form av större donationer och gåvor av olika slag.

– Vi arbetar ständigt vidare. Vi vill dela vårt smultronställe med alla, berättar Marianna, som är väldigt stolt över utmärkelsen.

Stensjöäng är bland annat känt för Skogskatedralen som är en meditativ plats i ett skogsparti. Här har Marianna och Anders skapat tillgänglighet genom nya vägar och stigar. De har också tagit fram en toalett och parkeringsplatser som är handikappanpassade.

Priset delades ut av Eva Ballovarre, kommunalråd (S) och Lars Ingvert, ordförande i socialnämnden (S).

Motivering:

Marianna och Anders Agetorp arbetar med att tillgänglighetsanpassa ”Skogsträdgården” i Spjutaretorp. Genom arbetet har de vid vackra Stensjöäng åstadkommit en fantastisk möjlighet för personer med funktionsvariation att komma ut i skog och mark.

De har även lagt ner stort arbete på att tillgängliggöra lada och utställningslokal bland annat genom att bygga nya vägar och stigar. För att möjliggöra för alla finns även tillgänglighetsanpassad toalett och nya parkeringsplatser. Detta mångåriga arbete gör Marianna och Anders mycket välförtjänta av 2017 års tillgänglighetspris. Älmhults Kommun.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen